最新公告:

  没有公告

您现在的位置: 英语学习网 >> 高考英语 >> 高考模拟试题 >> 正文
商南县高级中学2018-2019学年度高三二模英语试题附答案           ★★★
商南县高级中学2018-2019学年度高三二模英语试题附答案
作者:佚名 文章来源:网络 点击数: 更新时间:2018/11/20 11:02:15

商南县高级中学2018-2019学年度高三二模英语试题
                命题人    周书玲
阅读理解 (共两节, 满分 40分)
第一节 (共15小题;每小题 2分,满分30分)
A
SLIGHTLY DIFFERENT PACKS
SAME GREAT DEVONDALE QUALITY
From the green pastures (牧场) of Australia comes Devondale, Australia's largest community of farming families.The people at Devondale blend dairy goodness (乳制品)and clever ideas to bring you great tasting innovative products,which have been shipped to America, Canada and exported to Austria.
Like our lightest one—instant skim(脱脂的)milk powder that makes 10 litres of delicious skim milk. So you never run out of milk again.
DIRECTIONS FOR USE:
TO MIX 1 CUP(250ML)
•Add 1/4 cup (25g)of instant Devondale Skim Milk Powder to 1/2 cup of hot or cold water.
•Add more water to make up 1 cup.
•For best result always add powder to water.
•For richer taste and extra nutrition, use additional powder to suit your personal taste or preference.
•To improve the natural taste of this product,  we recommend storing the liquid milk in the refrigerator overnight prior to consumption.
NOTICE:
•Store powder in a cool, dry place.
•Keep refrigerated at or below 4 degrees centigrade no more than 3 days.
•Once opened, store in an airtight container.
21.In which country is Devondale — a world­famous dairy product brand made?
A.Australia.      B.Austria.
C.Canada.  D.America.
22.What should a user do if he/she wants the milk to taste a natural taste?
A.Add some sugar to the milk.
B.Remove the cream from the milk.
C.Put it in the fridge before using it.
D.Increase its amount in the liquid milk.
23.Where  are  you  suggested  putting  the  powder  once consumed?
A.In a plastic bowl.  B.In a warm room.
C.In a watertight (不漏水的)jar.  D.In a closed container.
B
Someone sent me an email urging me to acquire a lot more resources, suggesting that I could do so much more good if I had an 8 ¬or 9¬ figure net income instead of 6 like I’ve been doing for years. He claimed to have acquired a great deal of wealth himself and found it highly beneficial to fueling his path with a heart.
As I consider his suggestion, I find myself not having much clarity (清晰的思维) as to what I’d do with 1 million or 10 million more money flowing through my life. I put so much attention on creativity, fulfillment(履行), exploration, relationships, etc. that I find it difficult to intelligently imagine how more financial resources could provide extra fuel for that, except in small ways or in ways that aren’t particularly meaningful to me.
Lately I’ve been considering what it would be like to deliberately reduce my income for a while and see if I could live on much less, just for the experience. What if I capped my net personal income at $10,000 per year, for instance? That isn’t such a big deal to me, though, since I already went through a period of low income like that during the 1990s, and I learned that I could still do what I love regardless of income.
I’ve never worked in a business environment — the only job I’ve ever had was working for $ 6/hour in a video game store while I was in college. So I’ve never seen how larger operations (公司)allocate(分配) resources. That’s probably why I haven’t pushed myself to acquire more. As I mentioned in my book Money and Your Path With a Heart, my main financial goal in life was to make money irrelevant in my life.
I’m not interested in building an empire. What interests me is exploring personal growth and sharing what I learn along the way. In some ways I feel that acquiring and allocating more resources could become a big distraction. I’m already doing what I want to be doing, so why risk distracting myself to acquire more resources, especially when I lack the idea about how I should treat such resources? I like having freedom and flexibility, and I don’t really see how more resources would meaningfully improve that.
24. Why did the man email the author?
  A. To ask the author to fuel his path.   B. To lend some money to the author.
  C. To share his opinion about wealth.   D. To urge the author to earn more money.
25. Which of the following can describe the author’s personality?
A. Optimistic and devoted.     B. Independent and cooperative.
C. Unfortunate but positive.    D. Wealthy but hardhearted.
26. What does the underlined word “capped” in Paragraph 3 probably mean?
  A. Limited   B. Spent    C. Increased   D. Distributed
27. The following are true EXCEPT ________.
A. the author might be a professional writer
B. the author is good at designing video games
C. the author is interested in exploring his personal growth
D. the author might be a person who likes sharing his knowledge
C
Social media is one of the fastest-growing industries in today’s world. Your friends’ lives may look more exciting than yours on Facebook, Twitter, and Instagram, but new research shows it is because they are faking (伪造) it.
A recent survey has found around two-thirds of people on social media post images to their personal information to make their lives seem more adventurous. And more than three quarters of those asked said they judged their peers based on what they saw on their Instagram, Snapehat or Facebook pages.
The British survey, by smart phone maker HTC, found that, in order to make our own pages and lives appear more exciting, six percent also said they had borrowed items to include in the images in order to pass them off as their own. More than half of those surveyed said they posted images of items and places purely to show off, causing jealousy among friends and family.
Behavioral psychologist Hemmings said the trend was unsurprising due to the rise of social media. “We’re living in a world of instant communication.” she said. “Fashion and style used to live and die in magazines; now people are in search of authentic, peer-to-peer recommendations as well, making social media an equal power house to magazines and newspapers.”
“With images being shared in an instant, we desire to know what our friends are wearing, or what super stars are buying, as soon as they have got them.” Such is the influence of social media sites like Instagram, 76 percent of those asked also said seeing items on social media influences them to buy them, with men more likely to take style advice and buy what they see.
28. How do some people make their lives appear more exciting?
A. By buying pictures.          B. By posting images.
C. By making up stories.        D. By risking their lives.
29. What does the underlined word “jealousy” in Paragraph 3 mean?
A. Adventure.   B. Conflict.     C. Envy.        D. Misunderstanding.
30. What can we learn from Hemmings?
A. The trend reflects the development of social media.
B. Fashion and style no longer exist in magazines.
C. Magazines and newspapers are less important.
D. The trend is beyond people’s expectation.
31. Which of the following best describes social media like Instagram?
A.  Positive.    B. Creative.     C. Persuasive.   D. Honest.
 D
Reading is the ability to process text, understand its meaning and to integrate it with what the reader already knows. Of all the reading skills speed-reading is a necessary skill in the Internet age. We skim over articles, e-mails and WeChat to try to grasp key words and the essential meaning of a certain text. Surrounded with information from our electronic devices, it would be impossible to cope if we read word by word, line by line. But a new trend calls on people to unplug and enjoy reading slowly, listing benefits beyond the intelligent stimulation.
A recent story from The Wall Street Journal reported on a book club in Wellington, New Zealand, where members meet in a cafe and turn off their smartphones. They sink into cozy chairs and read in silence for an hour. Unlike tradition book club, the point of the slow reading club isn’t exchanging ideas about a certain book, but to get away from electronic devices and read in a quiet, relaxed environment. According to The Wall Street Journal, the Wellington book club is just one example of a movement started by book lovers who miss the old-fashioned way of reading before the Internet and smartphones.
Slow readers, such as The Atlantic’s Maura Kelly, say a regular reading habit sharpens the
mind, improves concentration, reduces stress levels and deepens the ability to sympathize. Another study published last year in Science showed that reading novels helps people understand others’ mental states and beliefs, a fundamental skill in building relationships.
Yet technology has made us less attentive readers. Screens have changed our reading patterns from the top-to-right, left-to-right sequence to a wild skimming and skipping pattern as we hunt for important words and information. Reading text punctuated with links leads to weaker comprehension than reading plain text. The Internet may have made us stupider, says Patrick Kingsley from The Guardian. Because of the Internet, he says, we have become very good at collecting a wide range of interesting news, but we are also gradually forgetting how to sit back, reflect, and relate all these facts to each other.
Slow reading means a return to an uninterrupted, straight pattern, in a quiet environment free of distractions. “Aim for 30 minutes a day,” advises Kelly from The Atlantic. “You can squeeze in that half hour pretty easily if only during your free moments, you pick up a meaningful work of literature,” Kelly said. “Reach for your e-reader, if you like. Kindles make books like War and Peace less heavy, not less substantive, and also ensure you’ll never lose your place.”
32. The book club in Wellington mentioned in Paragraph 2 shows____________.
A. the new trend of slow reading           B. the decline of electronic devices
C. the importance of exchanging ideas       D. the increasing number of club readers
33. According to Patrick Kingsley, people are stupider partly because of_____________.
A. a non-stop reading pattern    B. the straight, left-to-right screen
C. a wide range of interesting news   D. the lack of reflection
34. According to the passage, slow reading___________.
A. contributes to understanding among people
B. promotes the current technology advances
C. provides people with a quiet environment
D. cures the memory loss of elderly people
35. What’s the best title for the passage?
A. Benefit of Reading Clubs    B. Return of Slow Reading
C. Reading of the Internet Age       D. Influence of Speed Reading
第二节 (共5小题;每小题2分, 满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。
In a few months you’ll go to college. Are you ready for some of the newness that is about to come your way? Take a look at this “mental preparation” checklist and make sure you have given these topics some thought.
1. Remind yourself that it’s new for everyone.
Going to college is a big change, and it’s important not to get overwhelmed (压垮).__36____ That’s OK. Accept that you’re in a new stage of life and it won’t feel familiar for a bit.
2. Commit to time management.
Organizing your time properly will make your life in college much easier.___37___ Create a detailed daily schedule that blocks out time for classes, homework, studying, and anything else. Stay organized and spend a few minutes each evening planning ahead for the next day.
3. __38___
College will open your eyes in more ways than one. It’s a time to find yourself, discover new passions, challenge old ways of thinking, and meet new people from all backgrounds and places.So, try something different. Embrace (欣然接受) the idea of exploration!
4. Don’t be afraid to ask for help.
With anything new, it’s best to go in with a positive attitude. But life has its ups and downs.___39___ Take a moment to find out the college services that can help you: disability services, tutoring services, and any other services that will give you support when you need it.
Congratulations on this exciting time of your life.___40___ You’ll be glad you have done.
A. Be open to new things.
B. Knowing where to turn for help is important.
C. Things might feel a bit uncomfortable for a while.
D. Plan to pay them a visit early in your first semester.
E. Get yourself a time planning app or a good old day planner.
F. Remember that you’re in college to build a foundation for your future job.
G. As you get prepared for the first day of classes, get mentally ready for this new life stage too.
英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 完形填空(共20小题;满分1.5分,满分30分)
No one is born a winner.People make themselves into winners by their own __41__.
I learned this lesson from a(n)____42_many years ago.I took the head __43__ job at school in Baxley,Georgia.It was a small school with a weak football program.
It was a tradition for the school’s old team to play against the ___44__ team at the end of spring practice.The old team had no coach,and they didn’t even practise to __45__the game.Being the coach of the new team,I was excited because I knew we were going to win,but to my disappointment,we were defeated.I couldn’t ___46_ I had got into such a situation.Thinking hard about it,I came to ___47__that my team might not be the number one team in Georgia,but they were __48_me .I had to change my ___49_about their ability and potential.
I started doing anything I could to help them build a little__50_.Most importantly,I began to treat them like___51__.That summer,when the other teams enjoyed their ___52__,we met every day and ___53__passing and kicking the football.
Six months after suffering our ___54__ on the spring practice field, we won our first game and our second,and continued to ___55_.Finally ,we faced the number one team in the state.I felt that it would be a___56___for us even if we lost the game.But that wasn’t what happened.My boys beat the best team in Georgia,giving me one of the greatest ___57__ of my life!
From the experience I learned a lot about how the attitude of the leader can __58__ the members of a team.Instead of seeing my boys as losers,I pushed and __59__them.I helped them to see themselves __60_,and they built themselves into winners.
Winners are made, not born.
41. A. luck        B. tests       C. efforts      D. nature
42. A. experiment   B. experience  C. visit       D. show
43. A. operating    B. editing     C. consulting   D. coaching
44. A. successful   B. excellent    C. strong      D. new
45. A. cheer for    B. prepare for  C. help with    D. finish with
46. A. believe     B. agree        C. describe     D. regret
47. A. realize      B. claim       C. permit      D. demand
48. A. reacting to   B. looking for  C. depending on D. caring about
49. A. decision     B. attitude     C. conclusion   D. intention
50. A. pride       B. culture      C. fortune      D. relationship
51. A. leaders     B. partners      C. winners     D. learners
52. A. rewards    B. vacations     C. health       D. honor
53. A. risked     B. missed        C. considered  D. practised
54. A. defeat     B. decline        C. accident    D. mistake
55. A. relax      B. improve       C. expand     D. defend
56. A. shame     B. burden        C. victory     D. favor
57. A. chances    B. thrills         C. concerns   D. offers
58. A. surprise    B. serve          C. interest    D. affect
59. A. encouraged  B. observed      C. protected   D. impressed
60. A. honestly    B. individually    C. calmly     D. differently
  第二节(共10小题;每小题1.5分,满分l5分)
    阅读下面材料,在空白处填人适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。
    Chinese-American community groups are preparing to hold their second annual International
Confucius Cultural Festival(孔子文化节)on Sept, 28 in Flushing Queens, New York City's
easternmost borough.
    The event serves not only    61    a spectacular ceremony to memorize the world-famous
Chinese philosopher, but a chance 62    (celebrate) Chinese culture together with other local
communities, said Wang Lizhi, president of America East Shandong Association( AESA).
    Co-sponsored by AESA, America East Shandong Chamber of Commerce and Confucius
Education Foundation Inc, the festival  63    (feature) recitation(背诵) of the“Di Zi Gui,”literally
translated as "Standards for being a Good Pupil and Child," a book  64  (write) based on
Confucius' teachings that emphasize the  65    (base) necessities for being a good person and
guidelines for _66    (live)in harmony with others, as well as Chinese traditional dances, Shan-
dong folk music and photo exhibitions.
    The groups hosted the__67    (one)  International Confucius Cultural Festival in flushing on
Sept. 28 Last year to celebrate the 2,568th anniversary of the birth of Confucius (551 BC -479
BC).
    Confucius was  68    extraordinary educator and philosopher, and founded Confucianism. It
was he    69    first set up private schools and received students from every walk of life without
  70    (consider) of their social status.
写作(共两节;满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题l分,满分l0分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧), 并在其下写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。
Smartphone apps certainly make our life easier. Currently, it look as if they can even help us with our
homework. A wide various of study aid apps aimed at students have been released. Most of these apps allow users to take a photo of our schoolwork and the correct answers will just appear on their smartphones. Convenient although they are, these apps present problems with both parents and teachers. Most students just copy the answers from the apps, while only a few use the apps to study. Better still, some students even use the study aid apps as social networks. Therefore, we are not making the suggestion that study aid apps should completely banned. Parents and teachers should give necessary guidance to help students to take the advantage of the study aid apps’ strengths and avoiding their weaknesses.
第二节 书面表达(满分25分)
52.假定你是新华中学的李华同学,你们学校将要挑选一批学生赴美国交流学习。你感觉这是一次很好的机会,希望能够获得这次机会。请写一封自荐信,包括以下要点:
1.个人的主要情况;
2.申请交流原因;
注意:开头和结尾已给出,词数不少于100,可适当加入细节。
Dear Sir or Madam,
__________________________________________________
Yours sincerely,
Li Hua
 
 
2018-2019学年度高三二模英语试题参考答案
阅读 : A: 21-23 ACD  B:  24-27 DAAB  
C: 28-31BCAC  D:  32-35ADAB
七选五 :36-40  36. C   37. E    38. A    39. B    40. G
完型:41. C    42. B   43. D    44. D    45. B 
      46.A    47. A    48. C    49. B    50. A   
51.C    52. B    53. D    54. A    55. B  
56.C    57. B    58. D    59. A    60. D
语法填空:61.as        62.to celebrate      63.features   64.written    65.basic  66.living      67.first   68.an    69.that/who     70.consideration
改错: 1.look  --looks         2. various--variety      3.our--their  
       4.although--as/though    5.with--to             6.better--worse 
7.Therefore--however    8. should 后插入be    9.the 删
10.avoiding--avoid
作文参考答案 :
Dear Sir or Madam,
I am writing to apply for the opportunity to go to America. I am really interested in learning English and let me say something about myself.
I’m an excellent student, among the top 5 in my class. I’m crazy about English, especially spoken English. In my spare time, I read a lot, and poems are my favorite. I enjoy music very much, too. Being a young person, I like sports and outdoor activities. Besides, I’m easy to get along with and I like to make friends. I hope the journey abroad can help improve my English and that I can learn some foreign cultures.
I’m looking forward to your reply.
Yours sincerely,
Li Hua


文章录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一个文章:

  • 下一个文章: 没有了
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    最新文章 更多内容
    固顶文章Kids with Special Needs七选五短文填空及答案
    普通文章商南县高级中学2018-2019学年度高三二模英语试题
    普通文章河北衡水中学2018-2019学年度上学期高三年级期中
    普通文章2018年高考英语真题中的语法选择与答案
    普通文章2019年黄山一中高三英语月考试卷英语试题与答案
    普通文章2018-2019学年度上学期遵义航天高三学年第一次模
    普通文章2018-2019学年度上学期江哈三中高三学年第一次调
    普通文章2018-2019学年度眉山中学高三9月月考英语试题会
    普通文章2019学年度上学期东北育才高三第一次模拟考试英
    普通文章Did you ever have a dream? I’m not talking 
    相关文章
    2019年黄山一中高三英语月考试卷英语试题与答案
    2018-2019学年度上学期遵义航天高三学年第一次模拟
    2018-2019学年度上学期江哈三中高三学年第一次调研
    2018-2019学年度眉山中学高三9月月考英语试题会答
    2018-2019学年度临沂第十九中学高三上学期考试英语
    更多内容

    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系站长 | 友情链接 | 版权申明 | 管理登录 |