最新公告:

  没有公告

您现在的位置: 英语学习网 >> 英语教案 >> 高中教案 >> 正文
人教版新课标高中英语必修二   Unit 5 Music     Section III  Using language学案(附答案)           ★★★
人教版新课标高中英语必修二   Unit 5 Music     Section III  Using language学案(附答案)
作者:佚名 文章来源:网络 点击数: 更新时间:2015-08-08

         Section III  Using language
一、课前预习
(一)重点短语
1. 对……敏感        __________________________
2. 向某人征求意见    __________________________
3. 以(从)…… 开始 __________________________
4. 购买音乐会的票    __________________________
5. 给你的乐队想个名字 _________________________
6. 最重要,首先      __________________________
7. 固持己见          __________________________
8. 一夜成名          __________________________
9. 对……自信        __________________________
10. 在词典里查找这些词 ________________________
(二) 重点句型
1.The coach ________ ________ _________ all the players _________ against the plan.
  不仅那些队员而且教练也反对那项计划。
2. They talked _________ _________ __________ ___________ __________ friends.
他们谈起话来好像是亲密的朋友。
3. __________ ___________ _________ _____________ late again?
倘若他又来晚了该怎么办?
4._________ _________ _________ __________ ___________ the plan for the holiday?
  你觉得这个假期计划怎么样?
5._________ __________ ___________ a party this evening?
  今天晚上开个晚会怎么样?
6.______ ______ ______ the band _____ ______ , it became popular with many young people.
这支乐队组建后不久就受到了许多年轻人的喜爱。

二.易混词组辨析 
(1) agree on 表示“(双方)就某一问题、某一点、某项协议达成共识、或取得一致意见”。常接的宾语有:point/ problem/ the price/ something等。如:
The two sides failed to agree on this point at last.
(2) agree with
用法一:表示“同意某人、某人的观点、想法(idea/opinion)或某人说的话” 常接的宾语有:sb./one’s idea/ one’s words/ what one says等。如:
To be honest, I don’t agree with what you said.
用法二:表示“适合,与……相符、一致”如:
The hot, damp climate didn’t agree with her.  Your story didn’t agree with what we had heard.
(3) agree to 这一词组主要用来表示“同意某项计划、安排、建议(suggestion/ proposal)或某种做法”等。如:I wonder if you agree to this  arrangement.
即境活用:单句改错
(1) We don’t agree to you for this point.
____________________________________________________
(2)I’m afraid that neither of them agree with this arrangement.
____________________________________________________
即境活用:
1. Her parents didn’t _______________ her marrying  Tom.
  A. agree with       B. agree to        C. agree on       D. agree about
2. Why do you _______________ everything he says?
A. agree with       B. agree to        C. agree on       D. agree about

三、课后自测
(一) 基础知识自测
I. 单词拼写
1. The _____________( 投入) of too much time to sports leaves too little time for studying.
2. You can listen to the tape and do the exercises _______________(而后)
3. It was a long talk, but in __________(简要的) he said “No”.
4. She seems to be ______________(自信) about her future.
5. The girl is very _______________ (敏感) about what others think of her.
II. 完成句子
1. 每当我感觉沮丧的时候,他总来安慰我。
 He is often coming to comfort me when I ________________.
2. 最初学英语的时候,我们都要从ABC开始学起。
  We _______________ A B C whe n we learn English in the beginning.
3. 她要是未能来参加你的生日晚会该怎么办呢?
 ________________ ______________ your birthday party?
4. 如果情况不好,你可以靠他来帮你。
  If _____________________, you may _____________ him to help you.
5. 我还没有收到她晚会的请柬。
  I ___________________________ the party yet.
6. 他谈起话来好像他是个音乐家。
  He __________________ he were a musician.
(二)能力提升自测
I. 单项填空
1. The English speech contest in our school is going to take place. Would you like to ________?
A. join            B. enter in           C. attend to          D. take part
2. You must ______________ your promise whatever happens.
  A. keep on         B. rely on           C. stick to         D. make up
3. What if anything should _ _______________?
  A. come on        B. turn down        C. go wrong        D. break up       
4. The salesgirl was worried that last week only two people came to look at the house, _____ wanted to buy it.
A. none of them      B. both of them     C. none of whom    D. neither of whom
5.It was Jack who ___________ with such a good idea.
  A. thought out        B. came up        C. broke up          D. sorted out
6. Some film stars’ personal life was ______ discussed by people who  have interest in them.
  A. mostly           B. briefly          C. regularly         D. familiarly
7.--- I’m going to her birthday party tonight.
 --- __________________
  A. Congratulations!    B. Good idea.      B. Just have fun!     D. That’s great!
8.I think it is a waste of time _____________ here doing nothing.
  A. wait              B. to be waiting    C. waiting          D. waited
9.After years of separation he longs _____________ to see his  family again.
  A. in addition        B. above all        C. as well          D. in a way
10.Our club has only five members to __________, and later more people join us.
  A. start with         B. make from       C. make up        D. break up
11.When the news was broadcast ________ the radio, all the people were wild _______ joy.
  A. on, in            B. from, on         C. on, with         D. in, on
12.What did you _____________ in the shop just now?
  A. pay back         B. pay about       C. pay for          D. pay off
13.He was educated at a local high school, _________he went on to Qinghua University.  
A. from which      B. after that         C. after which       D. since then
14.Nobody but the doctor s was allowed to enter the room, for an operation was being _____.
  A. formed          B. made           C. attended          D. performed
15.The boy pretended ______________ the news, but in fact didn’t.
  A. getting           B. to get          C. to have got        D. having got
(三) 智能拓展训练
I. 阅读理解
                                   A
Last week my youngest son and I visited my father at his new home in Tucson, Arizona. He
moved there a few years ago, and I was eager to see his new place and meet his friends.
My earliest memories of my father are of a tall, handsome, successful man devoted to his work and family, but uncomfortable with his children.As a child I loved him; as a school girl and young adult I feared him and felt bitter about him.He seemed unhappy with me unless I got straight A’s and unhappy with my boyfriends if their fathers were not as “successful” as he was.Whenever I went out with him on weekends, I used to struggle to think up things to say, feeling on guard.
 On the first day of my visit, we went out with one of my father’s friends for lunch at an outdoor café.We walked along that afternoon, did some shopping, ate on the street table, and laughed over my son’s funny facial expressions.Gone was my father’s critical (挑剔的) air and strict rules.Who was this person I knew as my father, who seemed so friendly and interesting to be around? What had held him back before?
The next day my dad pulled out his childhood pictures and told me quite a few stories about his own childhood.Although our times together became easier over the years, I never felt closer to him at that moment. After so many years, I’m at last seeing another side of my father.And in so doing, I’m delighted with my new friend. My dad, in his new home in Arizona, is back to me from where he was.
1.Why did the author feel bitter about her father when she was a young adult?
A.He was silent most of the time.  B.He was too proud of himself.
C.He did not love his children.      D.He expected too much of her.
2.When the author went out with her father on weekends, she would feel     .
A.nervous   B.sorry         C.tired    D.safe
3.What does the author think of her  father after her visit to Tucson?
A.More critical.          B.More talkative.
C.Gentle and friendly.     D.Strict and hard-working.
4.The underlined words “my new friend” in the last paragraph refer to       .
A.the author’s son      B.the author’s father
C.the friend of the author’s father      D.the café owner          
                       
  B
Hey there,
So you’re about to spend four years of  your life and tens of dollars of your parents’ money.  and all you really know about college is that all of your friends are going. Do you ever stop to wonder why you’re going? 
Relax. You’re making the right decision. First of all, you’ll discover what interests you by taking courses in many subjects. For example, it’s hard to decide if you want to be a painter if you’ve never painted any pictures; once you’re in a drawing-room on campus, you’ll know one way or the other. College is also a lot of fun — after you graduate, you’ll be working every weekday for 50 or so years. And remember that college graduate earn about twice the income of those who never attended college. 
Finding the right college can be difficult. Fortunately, Johnson Review is here to help you every step of the way. 
* Researching Schools. To us. the most important decision you’ll make is to choose the school that really fits you best — n ot the one that is the most competitive(有竞争力的)or has the best-equipped rooms.  [来源:学科网ZXXK]
* Applying to School. On JohnsonReview.com.  you’ll find hundreds of actual college application(申请)and links to  many more. 
* Raising Your Scores. American College Test is one of the most important parts of the admission(录取)course. It’s not the most important, though and everyone needs to prepare for the best. But, if you  can do better, find the right course for better scores. 
*Paying for School. Most families need financial aid for the high cost of college. The problem is that financial aid seems difficult to get and many families get caught up in the price of college rather than learning the ways to get financial aid. If you really do your research, you’ll learn that you can afford to attend any college, no matter the cost. 
For more information, call 600-3681 or visit JohnsonReview.com. Wherever you go. have a nice trip ! 
Johnson Smith 
Founder and CEO 
Johnson Review 
5. How many reasons for going to college does the author mention in the text? 
   A. 2                  B. 3                C. 4                 D. 5 
6. The author thinks you should choose the college that is          . 
   A. well-equipped       B. competitive         C. suitable           D. famous 
7. What does the author advise you to do to pay the high cost college ? 
   A. To ask the family for help. 
   B. To make a study of financial courses. 
   C. To do research on the price of college  
   D. To get to know how to ask for financial aid. 
8. What’s the author’s purpose of writing this test?
   A. To suggest ways to prepare for college learning. 
   B. To help readers find the right college.  
C. To make Johnson Review popular. 
   D. To introduce college life. 
 
Section III  Using language
一、课前预习
(一)重点短语:
1.be sensitive to  2.ask sb. for advice  3.start with  4.to get/ buy tickets for the concert  5.come up with a name for your band  6.above all  7.stick to one’s own idea  8.be famous overnight  9. be confident about  10.look up these words in the dictionary
(二) 重点句型
1. as well as… was
2. as if they were close.  3.What if he comes
4.What do you think of  5.What/ How about having 6.Not long after …was formed
即境活用:
单句改错
1.将to改为 with; 将for改为 on。 2. 将with改为to。
1. B 2. A
三.课后自测
(一) 基础知识自测
I. 单词拼写: 1.devotion  2.afterwards  3.brief  4.confident  5.sensitive
II. 完成句子:
1.feel down  2.start with  3.What if she fails to come to/take part in
  4.things go wrong, rely on  5.haven’t received her invitation to  6.talks as if
(二)能力提升自测
I.单项填空: 1---5 DCCDB  6---10 CBCBA  11---15 CCCDC
1.D.考查表示“参加”的词组用法。表示“参加某项活动”,不接宾语时用take part。
2.C.动词词组辨析。stick to表示“坚守诺言”,而keep on后接doing…,rely on“依靠”,make up“组成”,均不符合句意。
3.C.go wrong表示情况“不好”。本句意为:“倘若情况不好该怎么办?”
4.D.考查介词前置的定语从句。根据先行词two people和整个句意判断,两个人都不想买,故选答案为D。
5.B.动词词组辨析。come up with 是固定搭配词组,表示“想出、提出”。
6.C.考查副词词义辨析。 根据句意“有些影星的个人生活时常被人谈论”。
7.B.有人要参加生日晚会,要祝“玩得快乐”,符合语言习惯。
8.C.句中a waste of time后接动名词。
9.B.本句意为:“多年的分离后,他特别想再见到家人。”above all 表示“最重要,特别”。10.A.本句表示“开始时只有五名成员……”,start with有 “开始”之意。
11.C.在收音机里播送用on,而 be wild with joy“欣喜若狂”是搭配的短语。
12.C.表示“付钱买东西”用pay for 。
13.C.which指代先行词 school, after w hich 意为“高中毕业以后”。
14.D.动词辨析。Perform表示“做”手术。
15.C. pretend 后接不定式做宾语。本句意是:“那男孩假装得到了那个消息,但实际上他没得到。”表示 “得到了”该用不定式的完成式。
(三) 智能拓展训练
I. 阅读理解 1.D  2.A  3.C  4.B
A篇 [文章大意]
本文讲的是一个女儿对她的父亲在不同阶段的认识;小的时候,认为父亲很严厉,不容易相处;而多年后的一次探望,改变了他对父亲的看法。
1.D.细节理解题。根据文章的第二段倒数第二句中,He seemed unhappy with me unless I got straight A’s …可知,作者的父亲对她的期望值是很高的,包括她的学业和男友的选择。D符合题意。
2.A.细节理解题。根据第二段的最后一句中feeling on guard 可知作者与要求严格的父亲相处一直是“紧张的,不安的”。
3.D.细节理解题。根据第三段的最后两句话可推知“我”感觉父亲不像从前那么严厉、难以相处了,父亲现在看起来友好而且有趣。
4.B.细节理解题。根据上下文可知,作者对自己的父亲有了全新的认识,看到了父亲的另一面,my new friend 实际上是指“我重新认识的父亲”故答案为B.
 B篇 [文章大意]
作者以信的形式,先道出上大学的三个原因然后就如何找到合适的大学向读者推荐Johnson Review答案 :5.B  6.C  7.D  8.C
5.B.细节理解题。第二段中first of all…,and remember 关键词告诉读者,主要讲了三个原因。
6.C.细节理解题。第四段中fits you best可知应选C。
7.D.解析:细节理解题。根据第七段第二句后半句rather than learning the ways to get financial aid 可知应选D。
8.C.推理判断题。在讲了上大学的三个原因之后,作者推荐Johnson Review来帮助学生怎样找到合适的大学。最后第二句话更有鼓动性,故选C。


 



文章录入:admin    责任编辑:zfj 
  • 上一个文章:

  • 下一个文章:
  • 【字体: 】【发表评论】【加入收藏】【告诉好友】【打印此文】【关闭窗口
      网友评论:(只显示最新10条。评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!)

    最新文章 更多内容
    普通文章人教版新课标高中英语必修二   Unit 5 Music  重
    普通文章人教版新课标高中英语必修二   Unit 5 Music   
    普通文章人教版新课标高中英语必修二   Unit 5 Music Se
    普通文章人教版新课标高中英语必修二   Unit 5 MusicSec
    普通文章人教版新课标高中英语必修二  Unit 4  Wildlife
    普通文章人教版新课标高中英语必修二  Unit 4  Wildlife
    普通文章人教版新课标高中英语必修二  Unit 4  Wildlife
    普通文章人教版新课标高中英语必修二  Unit 4  Wildlife
    普通文章人教版新课标高中英语必修二   Unit 3  Compute
    普通文章人教版新课标高中英语必修二   Unit 3  Compute
    相关文章
    人教版新课标高中英语必修二   Unit 5 Music  重点
    人教版新课标高中英语必修二   Unit 5 Music Sect
    人教版新课标高中英语必修二   Unit 5 MusicSecti
    人教版新课标高中英语必修二  Unit 4  Wildlife P
    人教版新课标高中英语必修二  Unit 4  Wildlife P
    人教版新课标高中英语必修二  Unit 4  Wildlife P
    人教版新课标高中英语必修二  Unit 4  Wildlife P
    人教版新课标高中英语必修二   Unit 3  Computers
    人教版新课标高中英语必修二   Unit 3  Computers
    人教版新课标高中英语必修二   Unit 3  Computers
    更多内容

    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系站长 | 友情链接 | 版权申明 | 管理登录 |